(untitled) (Prilozi za književnost, jezik, istoriju i folklor, 2023)
У раду се указује на појаву четвртог преписа Доментијановог Житија Светог Саве, који се налази у Софији у Црквено-историјском и архивном институту са сигнатуром 506. Препис потиче из XVI века и није целовито сачуван јер му недостаје први лист и трећина текста како се креће ка крају. Сродност овог преписа сасвим припада редакцији какву показује препис из Санкт Петербурга у Државној јавној библиотеци са сигнатуром Гильф. 54. Овај четврти препис значајан је јер се њим указује на веће богатство преписивачке делатности Доментијановог Житија.