ИЗВЕШТАЈ ОЦЕЊИВАЧКОГ ОДБОРА СРПСКЕ КРАЉЕВСКЕ АКАДЕМИЈЕ О РОМАНУ СЕОБЕ МИЛОША ЦРЊАНСКОГ (Прилози за књижевност, језик, историју и фолклор, 2023)
У раду објављујемо до сада у науци непознат извештај Оцењивачког добра Српске краљевске Академије о роману „Сеобе”, за који је Милош Црњански добио награду из Задужбине Љубомира М. Михаиловића 1929. године.
Keywords: Милош Црњански; роман Сеобе; Српска краљевска академија; Задужбина Љубомира М. Михаиловића; Богдан Поповић; Вељко Петровић