ДВА МИЛОША И ЈЕДНЕ СЕОБЕ: (Милош Н. Ружић и Милош Црњански) (Прилози за књижевност, језик, историју и фолклор, 2023)
После занимљивих разговора са својим течом Милошем Црњанским, који му је једном приликом објаснио да је при писању Сеоба користио и податке из успомена ауторових деде и прадеде, аутор се упустио у пажљиво читање успомена и у њима пронашао детаље који су потврдили оно на шта му је Милош скренуо пажњу. Аутор је припремио табеларни приказ у коме су представљени изводи из успомена наспрам цитата из Сеоба.
Keywords: Милош Црњански; Сеобе; Милош Н. Ружић; Доброслав М. Ружић; Успомене; Негришори