(untitled) (Prilozi za književnost, jezik, istoriju i folklor, 2023)
У фокусу аутора овог рада су погледи Светислава Вуловића на стваралаштво јеромонаха Доментијана, српског писца из XIII века. У раду се анализирају одељци Вуловићеве студије Из старе српске књижевности. По нешто о биографијама српским XIII века, посвећени Доментијану. Циљ је да се утврди у којој мери се Вуловић ослонио на дотадашње научне резултате и шта је ново што је у овој студији пружио.