(untitled) (Prilozi za književnost, jezik, istoriju i folklor, 2023)
У Народној библиотеци Србије чува се бележница која је приписана Божидару Кнежевићу (1862–1905), филозофу, историчару, преводиоцу. На основу анализе текста, односно хронологије дневничких забележака, рукописа, тематике и радова на које је аутор бележнице упућиваo, не- двосмислено се може доказати да бележница није припадала Божидару Кнежевићу, већ Светиславу Вуловићу (1847–1898), књижевном критичару, професору на Великој школи у Београду, члану Српске краљевске академије. Пошто је утврђено да бележница има три основnа дела, датирана у 1894, 1896. и 1897. годину, у другом делу рада приказује се садржај Вуловићевих дневничких забележака.