(untitled) (Prilozi za književnost, jezik, istoriju i folklor, 2023)
Штампарија Димитрија Давидовића за три године рада у Бечу није оправдала очекивања Срба, нити његова лична. Не добивши опште право штампања, запао је у велике финансијске невоље. Користећи познанство са богатом грчко-цинцарском породицом Дарвар, покушао је те проблеме превазићи штампањем књига на грчком језику. Пошто је у српској науци ово до данас остало непознато, у раду износимо расположиве податке о томе, сматрајући то значајним за српску националну библиографију, чиме се уједно додатно приказују и нарочите међунационалне културне везе. На крају рада доносимо каталог свих грчких књига које је Давидовић штампао.