(untitled) (Prilozi za književnost, jezik, istoriju i folklor, 2023)
У раду се доносе подаци о српским преписима Кнежевог изборника састављеног у Бугарској, вероватно у X веку. Саопштава се о његовом непознатом српском препису – чланцима из Кнежевог изборника у Зборнику манастира Савине, бр. 22, датираном временом око 1418. године. Указује се на заједничке саставе тог рукописа и двају српских рукописа из треће четвртине XIV века који садрже чланке из Кнежевог изборника.