(untitled) (Prilozi za književnost, jezik, istoriju i folklor, 2023)
У раду је приложено пет писама уредника листа „Дубровник” Антуна Фабриса упућених његовом пријатељу и сараднику Ристи Одавићу. Писма обухватају период од 1895. до 1897. године. Доприносе прецизнијој реконструкцији биографије њиховог аутора, допуњавају досадашња знања о историји српске периодике као и о историји Срба у Дубровнику и њихових настојања да потврде свој идентитет у том граду и спрече, већ тада започет, процес утапања њихове римокатоличке компоненте у хрватски корпус. Писма су похрањена у Државном архиву Србије у Београду, у заоставштини Ристе Одавића.