(untitled) (Prilozi za književnost, jezik, istoriju i folklor, 2023)
У овом прилогу објављујемо коресподенцију византолога Данице Пинтеровић упућену угледном професору византологу Филарету Гранићу. Ова преписка садржи једно писмо и једну разгледницу Данице Пинтеровић. Она обухвата занимљиве податке из њеног личног живота као и научне делатности. Ова преписка даје интересантан прилог биографији Ф. Гранића и Пинтеровићеве. Објављивање ове коресподенције представља мали допринос развоју наше византологије.