СРПСКА СРЕДЊОВЕКОВНА ПОЕЗИЈА У КЊИЖЕВНОИСТОРИЈСКИМ И ТЕОРИЈСКИМ ТУМАЧЕЊИМА У ХХ ВЕКУ (Prilozi za književnost, jezik, istoriju i folklor, 2023)
Рад се бави местом старог српског песништва у књижевним историјама двадесетог века. Утврђује се однос према жанру химнографије, њеној литерарности, ритмичности и оригиналности. Посебно се испитује представљање средњовековног песништва у антологијама Ђорђа Трифуновића, Ђорђа Сп. Радојичића, Миодрага Павловића и Васка Попе. Даје се преглед савремених проучавања поезије средњовековља – текстолошких студија, истраживања топике и нових студија лирике.